Organized real estate quiz – the answers!

Last week’s Leadership blog posed some real estate questions to get your brain working. This week we have the answers…

1) What was MLS® called starting in 1951 (yeah, I was around then, barely)?

Answer: MLS Photo Co-Op

2) What does MDMS stand for?

Answer: Moore Data Management System, an MLS vendor that started as Teela, then Moore Data, then MDMS

3) Name the first real estate board in Ontario with an Internet accessed, browser-enabled MLS® system

Answer: Bancroft (2 engineering whiz kids from Western University created the service)

4) Name the oldest real estate board in Ontario. What about in North America? This will be contentious

Answer: Ontario – Thunder Bay or maybe Windsor?? North America – Vancouver

5) What year was the prohibition order signed?

Answer: 1988

6) Name the first board in Canada to implement “phototrieve”

Answer: Oshawa and District with Moore Data….now Durham

7) At its peak, how many committees/task forces did OREA have?

Answer: 26

8) Who was the CEO of OREA before Don Richardson?

Answer: Keith Teetzel

9) Who regulated real estate before RECO?

Answer: Ministry of Commercial and Consumer Relations. Be happy we have RECO

10) Under Robert’s Rules of Order, what does “seriatum” mean regarding handling motions?

Answer: Breaking the motion into separate components. In other words one single motion could be 3 separate motions.

Continued:  

Organized real estate quiz – the answers!